Великден е времето, когато освен традиционните курабийки и боядисани яйца приготвяме пухкави, сладки козунаци, топящи се в устата и с невероятен аромат! А представете си само какво ще се получи, ако от тестото за козунак изпържите мекици? Да, точно така! Козуначените мекици са истинско божествено удоволствие - пухкави, меки, сладки, неустоими.
Ако вече се облизвате в очакване, веднага ви даваме рецептата за тези лесни и вкусни мекици от козуначено тесто :
Феноменални козуначени мекици
Продукти:
• брашно - 500 г
• яйца - 2 бр.
• прясно мляко - 150 мл
• олио - 90 г
• захар - 90 г
• мая - 20 г
• лимони - 1 кора
• сол – щипка
• ванилия - 1 бр.
Начин на приготвяне:
Започнете с разтварянето на маята в прясното мляко. След това започнете с месенето на меко тесто, като включите всички продукти от списъка, включително и активиралата се вече мая.
Важно е да изчакате тестото да втаса, завито с кухненска кърпа и оставено на топло място.
Когато тестото е готово, може да изпържите мекиците на момента или да го съхранявате в хладилник за уикенда.
Мекиците се пържат по стандартния начин, като предварително загреете мазнината в тигана.
Накрая ги поръсете с пудра захар и ги сервирайте с усмивка. Може да сте сигурни, че всички у дома ще ги обикнат.
Получават се уникално вкусни. Да ви е сладко!