Феноменално руло ФЕРЕРО РОШЕ: Готово е за 15 минути, а удоволствието трае с часове!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Феноменално руло ФЕРЕРО РОШЕ: Готово е за 15 минути, а удоволствието трае с часове!
Феноменално руло ФЕРЕРО РОШЕ: Готово е за 15 минути, а удоволствието трае с часове!
35697
Феноменално руло ФЕРЕРО РОШЕ: Готово е за 15 минути, а удоволствието трае с часове!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мисля, че няма човек, който да не обожава вкуса на шоколад и лешници - точно като този на легендарните бонбони "Ferrero Rocher"! E, ние запазихме вкуса, но променихме леко рецептата и така получихме това феноменално руло Фереро Роше - за всички шокоманиаци!

Фереро руло

Руло Фереро Роше

Продукти:

6 яйца

100 г захар

1 щипка сол

25 г какао

2 с. л.

нишесте (обикновено пшенично)

180 г шоколад (над 50% какао)

2 с. л. вряща вода

За крема:

250 г маскарпоне (или друг вид крема сирене)

250 г Нутела (или друг течен шоколад)

150 г печени, белени, едро смлени лешници

Глазура:

200 г черен шоколад

25 г масло

50 г печени, белени, едро смлени лешници

руло Фереро

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тавата на фурната с хартия за печене.

За кората: Разделете жълтъците от белтъците. Разтопете шоколада на водна баня.

Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. Разбийте жълтъците със захарта, докато се сгъстят и побелеят. Добавете предварително смесеното и пресято какао и нишестето.

След това добавете разтопения шоколад и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Добавете две супени лъжици вряща вода. Накрая леко обединете сместа с белтъците, като внимателно разбърквате с лъжица (въртете отдолу-нагоре, за да остане въздушна сместа).

Сместа се разпределя равномерно в тавата и се пече в загрята фурна общо 13 минути.

Пригответе си влажна кърпа, докато се пече кората (кърпата не трябва да мирише на омекотител, за да не промени миризмата на кората).

Когато извадите кората от фурната я поръсете с какао и я покрийте с прозрачно фолио. Прехвърлете я върху влажната кърпа със страната, върху която е хартията, след което я навийте заедно с кърпата на руло. Оставете да се охлади до стайна температура.

За крема: Смесете крема сиренето и течния шоколад, след което добавете лешниците. Изстиналата кора се отвива, маха се фолиото, намазва се с крема и се завива отново. Докато навивате рулото, този път отлепете хартията за печене. Поставете рулото в хладилник, докато приготвите глазурата.

За глазурата: разтопете шоколада и маслото на водна баня. Поставете рулото върху решетка или върху хартия за печене (може да използвате същата хартия, на която сте пекли кората) и го залейте с глазурата. Отгоре поръсете с лешници, след което отново приберете в хладилника да стегне.

Руло Фереро Роше

Хартията се отстранява и рулото се прехвърля в чиния за сервиране.

Половин час преди сервиране извадете рулото, за да се отпусне малко.

Забележка: Готовото руло може да се увие в прозрачно фолио и да се съхранява в хладилник или да се транспортира без повреди.

шоколадово руло Фереро

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft