Фереро-щруделчета: Когато искам нещо много вкусно, задължително правя тези божествени сладкиши - лешник, шоколад и крехко тесто!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фереро-щруделчета: Когато искам нещо много вкусно, задължително правя тези божествени сладкиши - лешник, шоколад и крехко тесто!
Фереро-щруделчета: Когато искам нещо много вкусно, задължително правя тези божествени сладкиши -...
945
Източник: За Жената
Фереро-щруделчета: Когато искам нещо много вкусно, задължително правя тези божествени сладкиши - лешник, шоколад и крехко тесто!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Празничният кулинарен сезон вече официално е открит, а ние търсим усилено нови идеи, с които да изненадаме вас, а вие - своите най-близки. Така попаднахме на тази страхотна рецепта за Фереро-щруделчета .

Богата шоколадово-лешникова плънка, увита в слой крехко маслено тесто - наистина кралско изкушение за всички, които обичат сладичкото. Задължителни са за коледната и новогодишната трапеза:

Фереро-щруделчета

Продукти:

За тестото:

  • 250 г масло (може и маргарин) със стайна температура
  • 180 г заквасена сметана
  • 50 г захар
  • 1 ванилова захар
  • 1 супена лъжица есенция ванилия (по желание)
  • 500 г брашно

Пълнеж:

  • 200 гр. крема сирене маскарпоне (или друго крема сирене)
  • 250 гр. нутела или друг вид течен шоколад (добре е да е с лешници)
  • 100 гр. запечени и смлени лешници
  • 200 гр. смлени бисквити (маслени)

За поръсване отгоре:

  • пудра захар

Фереро щрудели

Снимка: YouTube

Приготвяне:

В купа смесете крема сиренето с течния шоколад, след което добавете смлените лешници и бисквити. Когато плънката се изравни, се разделя на 4 части и се оставя настрана.

В отделна купа изсипете по ред всички изброени съставки, необходими за тестото, добавете брашното на два пъти и омесете гладко меко тесто, което не лепне по ръцете.

Върху набрашнена повърхност се разточва на кора с големината на голяма тава (тази от фурната), след което се нарязва на 4 ленти. В средата на всяка лента се поставя по една четвърт от плънката като фитил и внимателно се затварят рулата.

рула с Нутела

Снимка: YouTube

Прищипете краищата с пръсти, за да залепне тестото.

Подредете ги в покрита с хартия тава и ги изпечете за 25 минути в загрята на 170 градуса фурна.

щрудел с течен шоколад

Снимка: YouTube

Отгоре ги поръсете с пудра захар и още топли ги нарежете. 

щруделчета

Снимка: YouTube

Фереро щруделчета

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft