Само след като прочетох продуктите за тази рецепта и вече бях на път към магазина за да си купя фетучини. Обикновено половин килограм италиански салам или чаша сметана за готвене са напълно достатъчни за да възбудят интереса ми към всяка една рецепта.
Продукти:
2 с.л. зехтин
3 глави лук, нарязан на ситно
2 големи скилидки чесън, нарязан на ситно
1/2 кг. Сладък италиански салам
1/2 кг. Пикантен италиански салам
1 чаша сметана за готвене
1 консерва с домати на кубчета
1 с.л. изсушен градински чай
350 гр. фетучини
1/2 чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сложете зехтина в голям тиган на средна температура и го загрейте. Сложете лука и чесъна и ги запържете, докато станат по-меки, около 3 минути. Добавете саламите и запържете, докато цветна им вече не е розов, за около 5 минути. Добавете консервата с доматите, заедно със соса. Варете, докато соса се посгъсти, за около 15 минути.
В същото време сварете фетучините в голяма тенджера с вряща осолена вода. Варете ги докато леко омекнат, но все пак останат и леко хрупкави. След като фетучините са готови ги прецедете от водата и си оставете половин чаша от нея.
Прехвърлете си пастата в същата тенджера и добавете соса. Сложете тенджерата на котлон със средна температура и варете, докато пастата добре поеме соса, като добавите и водата, която по-рано си отделихте. Добавете сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете в голяма купа за сервиране и поръсете със сиренето пармезан.