Фиадоне - сиропиран сладкиш със сирене

13 Март 2012
15210
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Формата се намазва с маслото и се набрашнява. Фурната се загрява на 180 С. Сиренето се раздробява с вилица, слагат му се грапата, лимоновият сок и кора и се бърка с лъжица, като се слагат яйцата едно по едно. Изсипва се във формата и се пече 35 минути.
Сос: Млякото се кипва, сваля се от огъня, слагат се листата на всичката мента, оставя се да поеме аромата (10-15 минути) и се прецежда. Разбиват се жълтъците със захарта, добавя се млякото на тънка струя, като се бие непрекъснато с тел. Връща се на огъня, като се бърка с лъжица докато се сгъсти.
Сладкишът се сервира горещ или студен, залят със соса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари