Фински рибен хляб
22 Декември 2011
3792
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното, солта и маслото се стриват на трохи. Прибавя се водата. Оформя се тесто, което се слага за 30 мин. в хладилника.
Рибата се нарязва на много ситно или се смила. Лукът се запържва в олиото, заедно с бекона. Прибавя се рибата. След 2-3 мин. се отстранява от огъня и се разбъркват лучената смес, сметаната и нарязаните яйца. Всичко се подправя със сол и черен пипер.
Тестото се разделя на две части, които се разточват на листи с дебелина 5 мм. Плънката се слага върху едната половина и се захлупва с другата. Краищата се прищипват.
Хлябът се намазва с яйцето и се слага да се пече в намазана тавичка с масло около 50 мин. на 180° С. Когато е готов, се намазва с маслото и се завива с кърпа. Сервира се топъл.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари