Първо сварете тиквата, отцедете добре от водата и намачкайте с вилица. Оставете да се охлади, след което добавете киселото мляко или сметаната, млякото и сока от портокал, и разбъркайте добре. В отделна купа смесете брашното, захарта, солта, кокоса, портокаловата кора, белия шоколад, бадемите и подправките. Получената смес добавете към сместа с тиква и разбъркайте, докато сместа се обедини. Сложете полученото тесто в подходяща форма за кекс (предварително намазнена и набрашнена) и печете 25-30 минути в предварително загрята фурна на 200 ° C, а след това намалете на 180 ° C. След като се изпече кексът, оставете го да изстине напълно във формата, за да можете лесно да го извадите.
Бадемите и белия шоколад в рецептата може да пропуснете или да ги замените с лешници или орехи.
Фин кекс за специални поводи
31 Март 2014
85787
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари