Прост, сочен и вкусен сладкиш с неустоим аромат на портокал, допълнен с деликатния вкус на черен шоколад. Сочността му се запазва и през следващите дни.
Загрейте фурната на 180 градуса. Настържете портокаловата кора, след това обелете портокала. Отделете настърганата кора настрана, а портокала поставете в блендер и го смелете хубаво.
В купа първо разбийте омекналото масло (маргарин) със захарта. След това добавете яйцата едно по едно, като биете около 1 минута до добавянето на всяко следващо.
След това прибавете сметаната, намалете скоростта на миксера и добавете брашното, предварително смесено с бакпулвера. Добавете пюрето от портокал и накрая на ръка объркайте нарязания на парченца шоколад и захаросаните корички.
Сместа изсипете в намаслена форма за кекс (може и покрита с намазнена хартия за печене). Печете около 45 минути.
Изпечения сладкиш оставете да изстине във формата, след това го извадете. Отгоре поръсете с пудра захар.