Флорентинска паста с пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Флорентинска паста с пиле
11960
Снимков материал: pixabay.com
Флорентинска паста с пиле

 

 

 

 

Това е една страхотна рецепта за паста с пиле и спанак, която всеки един почитател на пастата трябва да задължително да пробва. Рецептата е лесна и не изисква много време.

Тя е изключително подходяща за приготвяне набързо след тежък и изморителен ден.

 

 

Продукти:

350-500 гр. суха паста

4 пилешки гърди (400-450 гр.)

2 с.л. зехтин

Половин жълт или бял лук (ситно нарязан, около една чаша)

3 скилидки смлян чесън

1/2 бяло вино и бульон

250-500 гр. пресен спанак (накъсан на ситно)

Черен пипер

1/4 чаша сметана

1/4 чаша песто

 

Начин на приготвяне:

Сложете голяма тенджера с подсолена вода на котлона и изчакайте за заври.  След като водата заври добавете пастата и варете според указанията на пакета.

Докато пастата се вари пригответе пилето. Сложете сол и черен пипер на пилешките гърди. Сложете зехтина в голям тиган на средно висока температура и изчакайте да се загрее. Добавете пилешките гърди в тигана и леко ги запържете от двете страни. Не трябва да приготвяне пилешките гърди напълно, а само леко да ги запържите. Извадете пилето от тигана и го оставете настрани.

Добавете нарязаният лук в тигана и запържете за около 2-3 минути, като бъркате от време на време. Докато запържвате лука нарежете пилешките гърди на тънки ивици. Отделете добре изпържените пилешки парченца в една купа и останалите по-сурови в друга купа.

Когато лука ви започне да придобива кафеникав цвят, добавете чесъна и запържете за още около минута. Добавете бялото вино или бульона и оставете сместа да се вари, докато намалее наполовина.

След като сместа намали наполовина своето количество добавете спанака и по-суровите пилешки парченца. Като използвате дървена шпатула разбъркайте добре пилешките парченца със соса, за да могат да се напоят. Продължете да бъркате и запичате, докато спанака леко овехтее и пилешките парченца бъдат готови, около 2 минути.

Изключете котлона и добавете останалите готови пилешки парченца, заедно с черен пипер и песто. Разбъркайте добре, за да се смесят.

Прецедете добре готовата паста и я сложете в голяма купа за сервиране.  Добавете сметаната към съдържанието в тигана и разбъркайте добре. След това добавете неговото съдържание към купата с пастата и разбъркайте отново. Сервира се веднага.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft