Фогош - пълнена бяла риба по виенски
31 Май 2012
10834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Отстраняваме люспите и перките на рибата, разрязваме я по дължина, отделяме внимателно костта и я отстраняваме от главата до 5 см от края на опашката. Изваждаме вътрешностите през отвора, измиваме добре рибата, подсушаваме, посоляваме, поръсваме лимонов сок, напълваме с плънката, поръсваме виното, увиваме в пергамент (фолио) и печем 25-30 минути. При поднасяне поливаме с разтопено масло.
Приготвяне на плънката: Нарязваме кифлите (без кората) на малки кубчета, накисваме в прясно мляко, разбъркано с яйцата, оставяме сместта да постои и прибавяме граха, нарязаните на кубчета гъби, попарените, обелени и също нарязани на кубчета домати, 20 г разтопено масло, подправките, сол и леко разбъркваме.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари