Фондю от кашкавал

вход през zajenata.bg
Фондю от кашкавал
admin
Добавена от: admin
16456
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

120 гр. сирене Едам
120 гр. Гауда (или качествен кашкавал)
150 мл бяло вино
1 супена лъжица брашно
1 скилидка чесън

Настържете двата вида кашкавал и ги разбъркайте заедно с брашното. Съда, в който ще приготвяте фондюто, намажете с чесън и поставете виното да се загрява. Когато започне да се изпарява (да не ври!) при непрекъснато разбъркване добавете кашкавала. Разбърквайте непрекъснато, докато започнат да се появяват мехурчета.

Сместа се поставя в съд за фондю или ако нямате такъв, импровизирайте - може да използвате метална подложка за горещи съдове, като под нея поставите малка свещ. Поднесете със залчета препечен хляб и подходящи шишчета, с които да топите хляба в разтопения кашкавал!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft