Формичките от вас, рецептата - от нас: Коледни джинджифилови курабийки - стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Формичките от вас, рецептата - от нас: Коледни джинджифилови курабийки - стъпка по стъпка
Формичките от вас, рецептата - от нас: Коледни джинджифилови курабийки - стъпка по стъпка
9115
Формичките от вас, рецептата - от нас: Коледни джинджифилови курабийки - стъпка по стъпка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Откакто навлязоха и у нас, джинджифиловите курабийки с мед са неизменен спътник на Коледата . Ароматни, с дъх на мед и невероятно красиви, те заслужават да ги приготвите и да украсите с тях празника.

Ето рецептата, която ще ви помогне бързо и лесно да замесите тестото и оформите любимите  коледни сладки :

коледни курабийки

Джинджифилови курабийки с мед

За тестото:

100 гр.захар

165 гр.мед

1,5 ч.л.смлян джинджифил

1 ч.л.канела

1 ч.л.карамфил

1 ч.л.смес от смлени подправки - бахар, кардамон, бобче тонка

2 ч.л.сода за хляб

125 гр.масло

1 яйце

525 гр.брашно

За глазурата:

1 белтък

150 гр.пудра захар

Приготвяне:

Сложете захарта, меда и всички подправки в тенджера, кипнете и дръпнете от огъня. Добавете содата и разбъркайте. Сместа трябва да се пени силно. 

Сложете нарязаното на кубчета масло в тенджерата и разбъркайте, докато се разтвори. Добавете яйцето и брашното и омесете гладко, нелепнещо тесто. Разделете го наполовина, обвийте едната част в прозрачно фолио и я оставете настрани. Останалата част от тестото разточете на лист с дебелина 0,5 см и изрежете бисквитите с подходящи формички. Ако искате да използвате бисквитките за украса на коледната елха, преди да ги пъхнете във фурната, направете дупка за конеца или лентата.

курабийки за коледа

Подредете курабийките в тавичка с хартия за печене и печете във фурна, загрята на 170 градуса около 12-14 минути, докато ръбчетата станат червени. Повторете с останалото тесто. Докато печете бисквитките, пригответе глазурата. Разбийте белтъка на пяна и постепенно добавяйте пудрата захар. Трябва да се получи гъста и лъскава хомогенна смес. Прехвърлете глазурата в пош или обикновен найлонов плик, отрежете връхчето, така че да изтича на тънка струйка, и украсете охладените бисквитки, както ви диктува фантазията. Оставете курабийките да изсъхнат и съхранявайте в затворена кутия до празника, за да омекнат.

джинджифилови сладки

Ако искате курабийките да са лъскави и тъмни на цвят, намажете ги със смес от жълтък и 1 с.л. прясно мляко преди печенето.

Весели празници!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft