Френска картофена супа Пермантие
23 Април 2012
20985
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се обелват и нарязват на кръгчета. На кръгчета нарязваме праза, морковите, целината и лука. Заливаме зеленчуците с 1 литър вода, подправяме със сол и бял пипер, поставяме букетчето с подправките в тенджерата и варим всичко под капак на умерен огън половин час. След това изваждаме букетчето и пасираме супата. Забъркваме в нея маслото и сметаната) и загряваме отново, без да оставяме супата да кипне. Подправяме при нужда още веднъж на вкус. Поръсваме със ситно нарязания магданоз и сервираме с крутони.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари