Френска лучена супа на грил

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Френска лучена супа на грил
Френска лучена супа на грил
admin
Добавена от: admin
12659
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1300 гр. кромид лук, нарязан на малки парченца
3 с.л. несолено масло
1/2 ч.л. сол, плюс още малко, ако е необходимо
1 щипка захар
8 чаши вода + допълнително количество, ако е необходимо
1 с.л. брашно
1 връзка прясна мащерка
1/4 чаша сухо бяло вино
1 багета с хрупкава коричка (или питка, хлебче)
225 гр. сирене Грюер (или кашкавал) - нарязано на дебели парченца 

Разтопете маслото в дълбок съд на средна температура. Добавете лука, 1/2 ч.л. сол и захарта. Разбъркайте, за да се покрият равномерно с маслото. Покрийте съда и гответе 10-тина минути. След това махнете капака и продължете да готвите, като разбърквате често, докато лукът добие леко кафеникав цвят (малко повече от час). Когато готвенето достигне тази фаза, разбърквайте на всеки 5 минути и добавете вода (на порции по 1 с.л., колкото по дъното да не загаря карамелизираният лук).
Продължете готвенето, докато лукът придобие равномерен тъмнокафяв цвят - още около 30-тина минути. След това добавете брашното и разбърквайте 2 минути. Сипете 8-те чаши вода и мащерката към лука и го възварете. Намалете котлона и оставете супата да къкри 20 минути. Добавете бялото вино и оставете да се задушава още 10 минути. Сложете сол на вкус.
Междувременно загрейте фурната на 160 градуса и поставете решетката на средна позиция. Нарежете багетата на резени с дебелина около 2 см. и ги наредете на един пласт върху тавичка за сладки (плоска). Запечете хляба, докато изсъхне, около 10 минути. Извадете филийките от фурната и ги сложете настрана.
Загрейте грил (или грила на фурната, ако имате такава функция) и сложете 6 огнеупорни купички (гювечета) в тавичка за печене. Напълнете всеки съд с около 2 чаши супа. Покрийте всеки с 2 резена багета и разпределете парченцата сирене върху багетата. Запечете на грил, докато повърхността се зачерви приятно и започне да образува мехурчета - около 10 минути. Охладете няколко минутки, преди да сервирате!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft