Френска селска торта - домшна рецепта за най-голямата вкусотия от сладкарницата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Френска селска торта - домшна рецепта за най-голямата вкусотия от сладкарницата!
Френска селска торта - домшна рецепта за най-голямата вкусотия от сладкарницата!
22498
Източник: trafficnews.bg
Френска селска торта - домшна рецепта за най-голямата вкусотия от сладкарницата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една от най-вкусните и поръчвани торта в родните сладкарници. Макар произходът на рецептата за Френска селска торта да е потънал в дълбока сянка (но почти със 100% сигурност няма нищо общо с Франция), нежният ѝ кадифен вкус с интензивен меден дъх печели почитателите на сладкото.

Днес имаме за вас перфектната рецепта за домашна Френска селска торта , точно както в сладкарниците:

Домашна Френска селска торта

Продукти:

За медените блатове:

100 гр. кристална захар

120 гр. мед

100 гр. масло

3 бр. яйца

1 ч. л. сода бикарбонат

1/2 ч. л. сол

450 гр. пресято брашно 

Необходими продукти за крема:

225 гр. маскарпоне

150 гр. пудра захар

300 гр. цедено мляко

400 гр. заквасена сметана

1 буркан сладко от боровинки

300 гр. орехови ядки

френска селска торта

Начин на приготвяне:

В 5-литрова тенджера поставете маслото, меда и захарта. Варете до завиране и прибавете угасената в лимонов сок сода. Внимавайте сместа да не кипне! Ако е необходимо отстранете за малко от котлона до спадане на пяната, след което варете до кехлибарен цвят при непрекъснато бъркане. След това дръпнете сместа от котлона и пресипваме в голяма купа да се охлади.

Прибавете разбитите яйца, солта и брашното. Бъркайте с шпатула и прибавяйте брашно на порции, докато е възможно. След като стане трудно разбъркването, продължете да доизмесвате на ръка, съвсем леко, докато се получи меко еластично тесто. Разделете го на 10 равни части и разточете на тънко върху хартия за печене, всяка поотделно.

Надупчете блатовете с вилица и изрежете от тях кръгове с помощта на капак с диаметър 20 см. Съберете изрезките и от тях разточете още една кора.

Изпечете корите в предварително загрята фурна на 150 градуса отгоре и отдолу на вентилатор. Ако няма вентилатор - на 180 градуса за 5- 7 минути. Подредете корите една върху друга и притискайте с тежест, за да останат опънати. 

За крема:

Разбийте с миксер маскарпонето, цеденото мляко, заквасената сметана и пресятата пудра захар до пухкав крем.

Запечете леко орехите и ги смелете с орехомелачка. Подредете тортата във форма за торта с подвижно дъно като започнете с платка, намажете я с крем, поръсете няколко чаени лъжички сладко от боровинки. Редувайте така  до последната кора. Отгоре намажете с крем. Оставете тортата в хладилник да престои една нощ. На следващия ден я извадете от формата и намажете страните й с крем. Украсете с натрошени орехи отгоре и отстрани.

френска селска торта парче

Да ви е сладко!

По рецепта на Надежда Сотирова в GLAS.bg

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft