Френска шоколадова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Френска шоколадова торта
Френска шоколадова торта
admin
Добавена от: admin
30739
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр. масло

120 гр. черен шоколад

4 яйца

60 гр. брашно

100 гр. захар

300 мл. сметана
шоколад за глазурата

Разтопете на водна баня шоколада и маслото. Разбийте захарта, брашното и яйцата (първо разбийте белтъците на твърд сняг, а жълтъците - със захарта; добавете внимателно брашното и белтъците към жълтъчения крем). В сместа добавете разтопения шоколад и разбийте с миксер.

Намажете с масло кръгла форма за печене и изсипете вътре тестото. Печете на 200 градуса 30-тина минути.

Когато тортата се изпече, намажете с глазура от разтопен шоколад и оставете да се охлади. Украсете с разбита сметана или сладолед. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft