Френска шоколадова торта
6 Март 2014
30739
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разтопете на водна баня шоколада и маслото. Разбийте захарта, брашното и яйцата (първо разбийте белтъците на твърд сняг, а жълтъците - със захарта; добавете внимателно брашното и белтъците към жълтъчения крем). В сместа добавете разтопения шоколад и разбийте с миксер.
Намажете с масло кръгла форма за печене и изсипете вътре тестото. Печете на 200 градуса 30-тина минути.
Когато тортата се изпече, намажете с глазура от разтопен шоколад и оставете да се охлади. Украсете с разбита сметана или сладолед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари