Картофеното пюре, наред с пържените картофи, е най-често срещаната гарнитура към различни ястия на нашите трапези и всяка домакиня има свой специален трик за приготвянето на картофено пюре .
Най-добрите френски готвачи казват, че когато му добавиш три тайни съставки , се превръща в първокласен специалитет , на който никой не може да устои. Сега ще ви издадем кои са те:
Рецептата за картофено пюре на френските готвачи
Необходими съставки:
1 кг картофи
500 г настърган кашкавал (или според вкуса, но поне 200 г)
2 скилидки чесън
30 г масло (или мазнина по ваш вкус)
1 супена лъжица сметана
Сол, черен пипер
Процедура:
Сварете картофите, прецедете ги и ги оставете да изстинат за няколко минути. След това добавете ситно нарязания чесън, след което пасирайте картофите.
Добавете маслото и сметаната и разбийте докато се разтопят. След това се добавя настърган кашкавал (натрошено сирене) и се разбива с лъжица, докато се смеси с пюрето и се получи еластична смес.
Подправете и сервирайте по желание.