Френски бриоши

вход през zajenata.bg
Френски бриоши
admin
Добавена от: admin
19397
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр брашно
яйца
¼ кубче прясна мая
100 гр масло
100 мл прясно мляко
1-2 супени лъжици захар
щипка сол
жълтък (за намазване)

В дълбока купа сложете всички съставки за тестото (брашното, маята, млякото, захарта, солта и размекнатото маслото) и замесете тесто. Бъркайте с дървена лъжица или с миксер, докато получите сравнително меко тесто, което все още залепва по ръцете. Покрийте съда с тестото с фолио и го оставете в хладилник за една нощ. На сутринта тестото ще е охладено и втасало. 
Вече студеното (и по-малко лепкаво) тесто разделете на 12 части и с набрашнени ръце оформете топки. От всяка топка откъснете по едно малко парченце и от него се направете по-малко топченце. По-големите топки тесто поставете в подходяща форма (може и за мъфини), в горната им част с пръст направете вдлъбнатинка и в нея поставете малкото топче.

Покрийте формата с бриошите с фолио (или памучна кърпа) и оставете на топло място да втасат. След около един час втасалите бриоши се намазват с разбития с малко прясно мляко жълтък и се поръсват със захар. Фурната се включва на 200 градуса. След като фурната е загряла, формата с бриошите се пъха вътре. Готови са след около 20 минути (трябва да се зачервят добре).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft