Френски невидим ябълков пай-С минимум брашно и много ябълки, канела и яйчен крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Френски невидим ябълков пай-С минимум брашно и много ябълки, канела и яйчен крем
Френски невидим ябълков пай-С минимум брашно и много ябълки, канела и яйчен крем
64320
Френски невидим ябълков пай-С минимум брашно и много ябълки, канела и яйчен крем
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Защо-паят е " невидим "? Работата е там, че неговата особеност е много ябълки и минимум тесто. И има вкус на яйчен крем , така че е почти невъзможно да го намерите в готово лакомство. Но тук има много ябълки! Филийките сякаш се топят в устата поради факта, че са настъргани на тънко на ренде . Описвам този прекрасен десерт и вече мислено започвам да го приготвям. Толкова е хубаво, че вкъщи има цяла кошница сладки есенни ябълки !

Съставки

  • Масло 110 г
  • Захар 85 г
  • Ванилова захар 10 г
  • Яйце 2 бр.
  • Пшенично брашно 150 г
  • Бакпулвер 1 ч.л
  • Сол на вкус
  • Яълки 500 г
  • Канела на вкус

Подготовка

Оставете по една чаена лъжичка от захарта и маслото за намазване на сладкиша. Останалото се смесва с щипка сол и ванилова захар. Разбийте до пухкавост, няколко минути.

Добавете яйца при стайна температура, разбъркайте добре. В сместа на части се пресяват брашното и бакпулвера и се разбиват на ниска скорост с миксер, докато се комбинират продуктите.

Запазете една ябълка за украса. Останалото обелете и настържете на ренде. Колкото по -тънки са ябълките, толкова по -мек е паят.


Прехвърлете настърганите ябълки в тестото, добавете канела на вкус. Разбъркайте добре, така че всяка филийка да се покрие с тесто.

Постелете тава за печене с пергамент и намажете с олио. Поставете тестото с ябълки в него, заравнете.


Оставената ябълка нарежете много тънко и подредете филийките по цялата обиколка на пая. Намажете ги с масло, поръсете отгоре със захар.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Охладете тортата на стайна температура за няколко минути, преди да я извадите от формата.

Ето такъв невероятен френски "невидим" ябълков пай, който приготвям за семейни чаени партита. И ако сложите топка сладолед върху топла баница, това е просто райска наслада. Не пропускайте да приготвите това вкусно лакомство и споделете впечатленията си в коментарите!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft