за 2 порции:
3 резена бекон
2 картофа
5 яйца
3 с л прясно мляко
1 с л ситно нарязан зелен лук
1 с л олио
сол
смлян черен пипер
Фурната се загрява на 180 С.
Беконът се нарязва на ивици с дебелина 2 см, а картофите на парчета с дебелина 2-3 см.
В огнеупорен тиган (подходящ и за фурна) се изпържва беконът до златист цвят и хрупкавост.
Изважда се и в отделената мазнина се изпържват картофите на среден огън за около 10 минути или до готовност.
Посоляват се и се подправят със смлян черен пипер на вкус.
Картофите се изваждат, а мазнината се изхвърля.
В купа се размесват добре яйцата, млякото, 1/4 ч л сол и 1/4 ч л смлян черен пипер.
В тиган се сипва 1 с л олио и се прибавя млечната смес.
Отгоре се нареждат беконът и картофите.
Накрая се поръсва със ситно нарязания зелен лук.
Тиганът се поставя във фурната за 8 минути или до готовност на яйцата.