За тостовете:
2 ч.ч. ягоди (почистени и нарязани)
1 супена лъжица захар
1/2 чаена чаша маскарпоне
1/2 чаена чаша кисело мляко
1/4 чаена чаша захар
1 чаена чаша прясно мляко
1 яйце
канела на вкус
4 дебели филийки бял хляб
За ягодовия сос:
2 ч.ч. ягоди - измити, почистени инарязани
2-3 с.л. захар
Приготвяне на сандвичите:
Смесете ягодите и 1 с.л. захар и оставете за 10 минути. Смесете маскарпонето, кисело мляко и 1 ч.ч. захар и оставете за 10 минути. Смесете ягоди в маскарпоне сместа.
Смесете прясното мляко, разбитото яйце и канела в широка плитка чиния. Вземете две филии хляб, поставете между тях ягоди с маскарпоне и ги слепете. Потопете сандвича в яйчената смес хубаво от двете страни.
Разтопете маслото в тиган и запържете до златисто кафяво от двете страни пълнените сандвичи - около 2-3 минути от всяка страна.
За ягодовия сироп:
Варете ягодите със захарта в дълбок тиган на котлона, докато плодовете пуснат хубав гъст сироп - около 10-15 минути.
Поднесете топлите сандвичи, залети с ягодовия сос. А може просто да ги поръсите с пудра захар и да поднесете с пресни ягоди (ако нямате търпение за сиропа).