Лук с карамфил: с какво е полезна тази комбинация? Карамфилът е известен отдавна. И не само като подправка, но и като ефективно средство с имуномодулиращи, антивирусни и противовъзпалителни свойства. Нещо повече, карамфилът е мощно естествено болкоуспокояващо. Поставете карамфилова пъпка върху драскотината, за да я излекувате по -бързо и да облекчите болката.
Разбира се, тази подправка е позната на всяка домакиня.
За да оцените напълно ролята на карамфила в готвенето, ще ви разкажа за френски трик. Тези кулинарни експерти знаят точно как да придадат на ястието неповторим вкус. Нещо повече, те го правят по такъв начин, че е невъзможно да се отгатне без подкани!
Всъщност това е обелен лук с пъпки от карамфил. Не прекалявайте с подправките, когато се опитвате да повторите френския трик. 5-6 парчета ще бъдат достатъчни. Този лук може да се постави в супа, задушено зеле, печено. Като цяло във всяко ястие, към което искате да добавите магически аромат. Освен това лукът е лесен за достигане в края на готвенето.