Маята се разтваря в топлото мляко и се прибавя 100 г брашно.
Закваската се разбърква добре и се покрива.
Оставя се за 30-40 минути на топло място.
След това се прибавят пресятото брашно, мекото масло, захарта и леко разбитите яйца.
Меси се десетина минути или повече, докато тестото не се изглади и стане еластично.
Прехвърля се в намаслен съд с масло, покрива се с намаслен найлон.
Оставя се на топло да втаса за 1 час или докато не увеличи обема си двойно.
Втасалото тесто се разделя на количество формички (или за една голяма форма), като 1/4 от тестото се оставя встрани.
От тестото се оформят топки колкото яйце и се поставят в намаслени форми (тестото трябва да напълни формата на 2/3.
Във всяка топка се правят дупчици в средата.
От 1/4 тесто се оформят топчици колкото лешник и се заострят леко от едната страна.
Бодват се в дупчиците.
Покриват се и се оставят на топло за 20 минути.
Намазват се с разбития жълтък с вода и се поръсват с едра захар.
Пекат се в предварително загрята фурна на 190 С за 10-13 минути.
След което температурата се увеличава до 210-220 и се пекат още 5 минути.
Френски хлебчета (Бриош)
22 Декември 2011
40646
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари