Фритата-мъфини със спанак и царевица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Фритата-мъфини със спанак и царевица
Фритата-мъфини със спанак и царевица
admin
Добавена от: admin
9410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

зехтин за готвене
3/4 чаша царевични зърна
1 чаша сварен кафяв ориз, охладен
1-2 зрели домата, нарязани
1 скилидка чесън, счукан
1-2 чаши дребен спанак (добре натъпкани), накъсан на парченца
5 големи яйца
1/2 чаша прясно мляко
1/2 чаша настъргано сирене Чедър, Гауда, Пармезан, натрошено бяло сирене (Фета) или козе сирене (плюс още малко за отгоре, ако желаете)
сол и черен пипер на вкус

Загрейте фурната на 180 градуса.

Загрейте малко зехтин в голям тиган с дебело дъно. Задушете зърната царевица за 2-3 минути, след това добавете ориза и задушавайте още 5 минути, докато царевицата започне да става златиста. Добавете доматите и чесъна в тигана и гответе още 2 минути, докато добавите пуснат сока си. Прибавете спанака и задушавайте, докато спанакът се спаружи.
Междувременно разбъркайте яйцата с млякото, сиренето, солта и пипера в купа. Разпределете сместа с ориза и зеленчуците във формички за мъфини, намазнени предварително, и отгоре излейте равни части от разбитите яйца. Ако желаете, поръсете с още малко настъргано сирене (сирена). Запечете за 15-20 минути, докато набухнат и се втвърдят. Поднесете мъфините топли, на стайна температура или студени. От това количество продукти се получават доста мъфини. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft