Фритата със зелен боб и шунка
24 Октомври 2013
20117
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Почистете добре зеления боб и го сварете в подсолена вода до омекване (20-тина минути). Шунката нарежете на кубчета. Намаслете добре тавичката, в която ще печете, и подредете на дъното й сварения фасул на един пласт. Покрийте с парчетата шунка и най-накрая - с нарязаните на шайби домати. Пригответе заливка от разбитите яйца и киселото мляко, овкусени със сол и черен пипер на вкус. Излейте заливката върху продуктите в тавичката и леко разтърсете, за да се разпредели равномерно. Печете около 20 минути в загрята фурна. Извадете от фурната и поръсете с настъргания кашкавал, след което запечете за още 5-10 минути, колкото кашкавалът да хване хубава златиста коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари