Фритата със спанак и песто

вход през zajenata.bg
Фритата със спанак и песто
admin
Добавена от: admin
5742
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г пресен спанак или 200 г замразен спанак
2 с л песто от босилек
4-5 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
смлян черен пипер
сол
4-5 яйца

2 с л настърган кашкавал Parmigiano
100 г пушен кашкавал
 

В загрято олио се запържват нарязаният зелен лук и чесън за 2-3 минути. Прибавя се предварително измитият и нарязан спанак (ако се използва замразен се размразява и се изстисква), покрива се с капак и се задушава 5 минути, като се разбърква няколко пъти. Сваля се от огъня и се прибавя пестото и 1 с л настърган Parmigiano. Подправя се със смлян черен пипер и се посолява на вкус. 
Отделно яйцата се разбиват на пяна и се изсипват при спаначената смес и се разбърква добре. Кашкавалът се нарязва на кубчета. В тиган се загрява малко олио и се изсипва сместа. Поръсва се с кубчета кашкавал и с 1 с л настърган кашкавал Parmigiano. Похлупва се с капак и огънят се намалява. Пържи се в течение 10-13 минути или до готовност. Може да се приготви и на фурна - в такъв случай се пече на предварително загрята на 230 градуса фурна за около 15 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft