Фритата с шунка и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Фритата с шунка и спанак
Фритата с шунка и спанак
admin
Добавена от: admin
11092
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 яйца
1/4 чаша заквасена сметана
1/2 чаша натрошено краве сирене
1 ч.л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. зехтин
1/2 малка глава лук, нарязана
1/2 чаша нарязани чушки
1 чаша нарязана сварена шунка
1 опаковка пресен спанак (около 225-250 гр.), накълцан
6 - 8 сушени доматчета в зехтин, нарязани

Загрейте фурната на 175°F. В купа смесете яйцата, сметаната, сиренето, мащерката, солта и черния пипер. В кръгла тавичка с диаметър около 25 см. загрейте зехтина на умерен огън. Щом се сгорещи, задушете вътре лука и чушките за 3 минути, докато омекнат. Прибавете шунката и спанака и задушавайте, докато спанакът повехне - още около 2-3 минути. Добавете и доматите и объркайте, за да се смесят. Излейте яйчената смес върху спаначената и бързо разбъркайте, колкото да се смесят продуктите. Намалете огъня до умерен и гответе без да бъркате 5 минути, след това прехвърлете ястието във фурната и запечете още 6 - 8 минути, докато фритатата се изпече и отвътре. Нарежете на резени и поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft