Фунийки с крем - да си спомним вкуса от детството!
13 Май 2015
117070
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От продуктите за тестото се замесва меко тесто и се оставя 10 минути да се отпусне. След това се разточва на кора с дебелина 2 см. Кората се нарязва на ивици с ширина 1 см. Формичките за фунийки се намазват предварително с олио. Тестените ленти се навиват върху фунийката спираловидно. След това се слагат да се пекат в умерена фурна.
За крема:
Яйцата се разбиват с брашното и малко от млякото. Останалото мляко се слага да заври и към него се прибавя яйчената смес. Бърка се непрекъснато. След като се сгъсти, в крема се сипва и захарта, и продължавате с бъркането, за да не загори. Докато е още топъл, с крема се пълнят охладените фунийки.
Да ви е сладко!
Автор: Мария Борисова, Свищов
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари