Хапвам си я като семки пред телевизора- без пържене, без миризма на риба и за 5 минути напълно здравословно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хапвам си я като семки пред телевизора- без пържене, без миризма на риба и за 5 минути напълно здравословно
Хапвам си я като семки пред телевизора- без пържене, без миризма на риба и за 5 минути напълно...
130383
Хапвам си я като семки пред телевизора- без пържене, без миризма на риба и за 5 минути напълно здравословно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Цацата често се сравнява със семките по причината, че е невъзможно да се откъснеш от нея, докато не я изядеш. Съдържа достатъчно полиненаситени мастни киселини, за да прочисти кръвоносните съдове от холестеролните плаки и да поддържа красотата на кожата и косата, затова и е много полезна.

Диетолозите препоръчват да се яде риба поне веднъж или два пъти седмично, а печената цаца е най-подходяща за това. Първо, не е необходимо да се почиства, и второ, почти не отнема време за приготвяне на това рибно ястие, за разлика от пърженето в тиган.

 

Съставки

цаца 400 гр

Слънчогледово олио 35 мл

Сол 5 g

Пшенично брашно 5 супени лъжици 

подправки по ваш вкус 1 ч.л.

 

Подготовка

Предварително размразете цацата и изплакнете преди готвене. Подсушете с хартиена кърпа. 


Пресейте брашното и смесете със сол и подправки. Потопете рибките в сухата смес, опитвайки се да покриете всяка с пикантна панировка (изтръскайте излишното). Много е удобно да използвате плик за тази цел. 


Застелете лист за печене с хартия за печене. Намажате хартията със слънчогледово олио и сложете върху нея цацата


Намажете отгоре със слънчогледово олио и печете рибата във фурната за 10 минути при 200 градуса. След това намажете отново със слънчогледово олио отгоре и печете още 10 минути. И готово! 

Златист с хрупкави опашки, перфектен като цяло. Гответе рибата наведнъж и сервирайте директно в съд за печене или лист за печене. Препоръчваме обилно да поръсите печената цаца с лимон или лимонов сок, украсете с резенчета цитрусови плодове и билки (за предпочитане копър или кориандър). Бахар и люти чушки също няма да са излишни. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft