Хапваш си сладко хлебче, а талийката се топи - 3 ТОП-рецепти за диетичен хляб:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Хапваш си сладко хлебче, а талийката се топи - 3 ТОП-рецепти за диетичен хляб:
8766
Източник: mila.bg
Снимков материал: pixabay.com
Хапваш си сладко хлебче, а талийката се топи - 3 ТОП-рецепти за диетичен хляб:

Всички знаем, че хлябът е враг №1 на тънката талия. Та нали когато сме на диета, бягаме от него като дявол от тамян? Но днес имаме добри новини за всички почитатели на хляба - 3 вкусни рецепти за диетичен хляб .

Да, от тези хлебчета може да си позволите по филийка на хранене, защото не само няма да напълнеете от тях, но и ще ви дадат набор от ценни вещества и много енергия. И така - представяме ви 3 рецепти за печене на диетичен хляб .

Хляб "Облак"

хляб с бадемово брашно

(Може да се съхранява от 4 до 5 дни, така че не се колебайте да омесите голяма порция. Идеален е за сандвичи)

Продукти:

2 яйца

1 ч.ч. бадемово брашно

на върха на ножа сода за хляб

сол на вкус

80 г меко нискомаслено сирене (трябва да изглежда като хибрид между извара и сирене).

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците старателно. Комбинирайте жълтъците със сиренето и солта. Може сами да си направите сиренето от равни части котидж сирене и обезмаслена заквасена сметана. Добавете брашното и содата. Разбъркайте добре. Месете до готовност, оформете средно големи 5-6 питки. Печете във фурна, загрята до 150°С, за 20 минути.

По-късно можете да овкусите тестото с билки или да добавете подсладител, ако желаете.

Диетичен хляб в машината за хляб

диетично хлебче

(Този хляб се прави от различни видове брашно и овесени трици. Ще излезе доста стегнат и вкусен.)

Продукти:

380 г ръжено брашно

100 г пшенично брашно

100 г овесени трици

100 мл мляко

320 мл вода

2 ч.л. сол

2 с.л. захар

3 с.л. олио

2 ч.л. мая

Приготвяне:

Поставете съставките в машината за хляб. Изберете режим „Основен хляб“, цвят на коричката „среден“. Изчакайте програмата да приключи, извадете и охладете преди консумация.

Диетичен хляб с кефир

диетичен хляб с кефир

Продукти:

200 мл кефир 2%

150 г пълнозърнесто брашно

130 г белено ръжено брашно

60 г ръжен малц

3 г сода за хляб

4 г бакпулвер

15 г ленено семе

10 г тиквени семки

10 г сусамови семена

10 г слънчогледови семки

4 г смлян джинджифил

8 г сушени моркови

червен пипер, морска сол, олио (на вкус)

Приготвяне:

Пресейте пшеничното брашно в купа, добавете ръжено брашно и малца. Добавете половин чаена лъжичка натрошена морска сол. Прибавете бакпулвера и содата, внимателно разбъркайте

Сложете джинджифила, ленените семена, сусамовото семе, тиквените семки, слънчогледовите семки. Добавете сушените моркови и отново внимателно разбъркайте сухите компоненти на бъдещия хляб с размах.

Направете кладенче в центъра и бавно изсипете кефира. Омесете тестото с дървена лъжица. Тесто без мая не се меси дълго време, в противен случай хлябът ще излезе по-твърд. Просто разбъркайте добре.

Намажете форма с незалепващо дъно с растително масло, сложете тестото, изравнете, навлажнете отгоре с вода. Направете разрези и поръсете отгоре с брашно. Загрейте фурната до 175°C, сложете формата на средното ниво. Печете 40 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft