Вкусът на топки със сирене е познат на мнозина от дълбоко детство. Хапките от сиренце или извара са много популярни и обичани от всички. Както сред възрастните, така и сред децата.
За да може ястието да се получи точно както в старите дни, е важно да изберете правилната извара . Тя трябва да е хубава и в никакъв случай суха.
Съставки
Извара 250 гр
Пшенично брашно 4 супени лъжици
Сол 0,5 ч.ч
Яйце 1 бр
сода 0,5 ч.ч
Лимонов сок 0,5 ч.ч
Подготовка
Пасирайте изварата с яйцето, докато се получи лепкава маса
Добавете пресятото брашно, сол и щипка захар. След това добавете содат с лимонов сок. Омесете извара. Ако е твърде лепкаво, е допустимо да добавите още една лъжица брашно.
С влажни ръце разточете тестото на топки с големината на орехи. Запържете в голямо количество олио в тенджера или тиган до златисто кафяво.