Когато ядете чесън, неговата мощност е толкова силна, че дори и след 24 часа нашето тяло реагира на тази мощна храна, в диетите за отслабване, или като естествен лек за лечение на някои болести.
Какво се случва в тялото, когато ядете печен чесън?
1 час: В първия час чесъна се вари в стомаха и става храна за тялото.
2- 4 часа: Помага в борбата срещу свободните радикали и съществуващите клетки на рак в нашето тяло.
4- 6 часа: Метаболизмът на организма започва да вижда предимството на чесъна и активира процеса за премахване на излишната течност, както и да топи складираните мазнини в организма.
6-7 часа: Анти-бактериални свойства на чесъна, след пътуването през кръвния поток, започват да изпълняват функцията срещу бактериите в организма.
6-10 часа: През този период хранителните вещества вече са изиграли своята роля в клетките и чесънът ги предпазва от окисляване.
10-24 часа: След като се свари (в първия час), чесъна в тялото започва процес на дълбоко почистване, включително следните процеси:
регулиране на нивото на холестерола;
почистване на артериите и предпазва организма от сърдечни проблеми;
намалява и подобрява нивото на кръвното налягане;
повишава естествената защита на организма и повишава имунитета;
в процеса на почистване, чесънът помага за премахване на тежките метали от тялото;
спомага за подобряване на здравината на костите;
чесънът помага да се премахне умората, поради голямото си хранително съдържание;
подобрява спортните способности;
помага за дълголетието на клетките.