Хашлама - телешко варено по турски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Хашлама - телешко варено по турски
Хашлама - телешко варено по турски
admin
Добавена от: admin
67240
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г телешко месо
1 глава лук
2 бр. картофи
2 бр. големи моркови
За застройката:
сокът от 1/2 лимон
2 бр. жълтъци
1 с.л. брашно
сол, червен пипер

Телешкото месо се нарязва на порции. Слага се в тенджера с 1.5 л вода. Отпенва се един-два пъти. Прибавя се нарязаният лук и щипка сол. Когато месото омекне се прибавят нарязаните на едро картофи и моркови. Овкусява се. След като и зеленчуците се сварят, внимателно се прибавя застройката, като се изравнява температурата с 2-3 с.л. от бульона. Сервира се с препечени филийки хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft