Хванах се на бас със свекърва ми, че няма да познае от какво е сладкото. Не само спечелих, ами и рецептата ми поиска!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хванах се на бас със свекърва ми, че няма да познае от какво е сладкото. Не само спечелих, ами и рецептата ми поиска!
Хванах се на бас със свекърва ми, че няма да познае от какво е сладкото. Не само спечелих, ами и...
19859
Хванах се на бас със свекърва ми, че няма да познае от какво е сладкото. Не само спечелих, ами и рецептата ми поиска!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има ли  полезни сладки неща ? Каквото и да казват, ние сме уверени, че да. И ако се мъчите да се сетите за някакви сложни методи за тяхното приготвяме, ние ще побързаме да ви впечатлим: не ви трябват никакви специални съставки и техники! Просто се научите как да си правите мармалад.

Говори се, че мармаладът се е приготвял още преди хиляда години от сварени с мед плодове, с добавка на розова вода.  Домашният мармалад , който ние ви предлагаме, не е по древна рецепта. И освен това не се приготвя от плодове, а от... тиквички ! Изненадани ли сте? Е, нека се опитаме да създадем заедно един кулинарен шедьовър - мармалад от тиквички .

Мармалад от тиквички

Съставки:

1 ябълка

1 парче  джинджифил

2 лимона

1 кг тиквички

800 гр. захар

2 портокала

Приготвяне:

  1. Настържете тиквичките на едро ренде. В зависимост от сочността на зеленчуците, от 1 кг тиквички се получават около 4-6 чаши настърган продукт. Ще ви трябват 5 чаши.
  2. Обелете кората от портокалите и лимоните от кората, и фино я нарежете. Като алтернатива, можете просто да я настържете.
  3. Смесете настърганите тиквички и цитрусова кора.
  4. Отстранете от останалите плодове бялата сърцевина и семената, но не ги изхвърляйте. Вземете малко парче тензух и вържете само семките и сърцевината в марля на бохчичка.
  5. Настържете корена джинджифил на едро ренде и го завържете в отделна торбичка, както направихте със семките.
  6. Ситно нарежете месестата част на портокалите и лимоните. Обелете ябълките, отстранете сърцевината и също фино ги наржете. Изсипете плодовете в купата с тиквички.
  7. Сложете тенджерка с получената маса на умерен огън. Добавете захарта и кипнете сместа.
Оставете я да къкри, докато захарта се разтвори напълно.
  • Добавете в съда 2-те торбички от марля, които сте направили предварително. Намалете котлона и варете на слаб огън 45 минути, като разбърквате непрекъснато масата.
  • След 45 минути отстранете марлените торбички и налейте мармалада в горещи стерилизирани буркани. След това затворете бурканите с капаци и стерилизирайте във вряща вода за 10 минути. Горещият мармалад ще бъде воднист. Но след като изстине, ще се втвърди. 
    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft