ХВЪРЛЯНА погача - просто режете парчета тесто, хвърляте ги в тавата и получавате питка, която се топи в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ХВЪРЛЯНА погача - просто режете парчета тесто, хвърляте ги в тавата и получавате питка, която се топи в устата!
ХВЪРЛЯНА погача - просто режете парчета тесто, хвърляте ги в тавата и получавате питка, която се...
4255
ХВЪРЛЯНА погача - просто режете парчета тесто, хвърляте ги в тавата и получавате питка, която се топи в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много лесна и интересна процедура за приготвяне на вкусна и хрупкава погача . Ако искате да изненадате гостите и семейството си с нещо вкусно и необичайно, направете тази Хвърляна погача , която си заслужава и мириса, и вкуса. Замесете тестото, а след това всичко е много лесно, защото тестото не трябва да се оформя дълго време.

В резултат получавате симпатична и апетитна на вид Погача Хаос , от която всеки ще си откъсне поне 2-3 парчета:

Хвърляна погача

Продукти:

500 мл прясно мляко

1 чаена лъжичка захар

1 супена лъжица суха мая

1 яйце

6 супени лъжици олио

2 супени лъжици сол

850 г брашно

За намазване: 

100 г масло

1 жълтък

1 супена лъжица олио

1 супена лъжица прясно мляко

Приготвяне: 

Сложете една чаена лъжичка захар и една супена лъжица суха мая в 500 мл хладко мляко. Оставете да се активира за 5 минути, след което добавете едно яйце, 6 супени лъжици олио, сол и брашно. Замесете хубаво гладко тесто и го оставете да втаса.

След това се разделя на 4 части, като всяка част се разточва (разтяга с ръце) на кръг с диаметър 20 см. Намажете трите кръга с меко масло. Последната кора не се намазва. И четирите кори се разточват заедно в кръг с диаметър 40 см и се намазват с останалото масло.

кръгове от тесто

След това нарежете кръга на кубчета от около 5 см и ги подредете без никакъв ред, тоест буквално ги нахвърляйте във форма с диаметър 26 см, предварително намазана с масло или покрита с хартия за печене. Оставете погачата да втаса за 40 минути, намажете я с разбит жълтък, смесен с 1 супена лъжица олио и 1 супена лъжица прясно мляко.

нарязано тесто

хвърляна погача

Печете на 170 градуса за 40 минути. 

Хаос погача

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft