Хинкали - грузински тестени вързопчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Хинкали - грузински тестени вързопчета
Хинкали - грузински тестени вързопчета
admin
Добавена от: admin
8990
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
500 г брашно
1/2 ч. л сол
1 бр. яйце
За плънката:
500 г кайма
3 глави лук
магданоз
копър
сол
черен пипер
200 мл телешки бульон

Тестото се приготвя като солта се разтваря в 500 мл вода и се сипва в пресятото брашно. Прибавя се яйцето и се замесва твърдо тесто, което се оставя да преседи 15-20 минути. През това време каймата се смесва с настъргания лук и ситно нарязаните зелени подправки. Подправя се на вкус със сол, черен пипер и телешки бульон. Тестото се разточва на тънка кора. С чаша се изрязват кръгчета с диаметър 15 см. В средата на всяко кръгче се слага от плънката, краищата му се повдигат и се завъртат и прищипват добре - като бохча (вързопче). Варят се в голямо количество вряща вода, към която е прибавена сол. После може да се поръсят с черен пипер, шарена сол.

Може вместо да се варят да се изпържат. Тогава се правят на квадрати и се изпържват. Така приготвени се казват Чебуреки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft