Хитрата домакиня винаги слага този плод във водата на яйцата и няма нито едно пукнато!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Хитрата домакиня винаги слага този плод във водата на яйцата и няма нито едно пукнато!
5651
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Хитрата домакиня винаги слага този плод във водата на яйцата и няма нито едно пукнато!

Всяка година споделяме с вас информация за това, как да сварите яйцата на Велики четвъртък, така че да не се пукнат при варене. Знаете, че във водата се слага сол (някои слагат и лъжичка оцет), а на дъното на съда се поставя по-дебела кърпа, която предпазва яйцата да не се удрят при варене.

Наскоро обаче попаднахме на един страхотен трик , с чиято помощ ще си гарантирате, че няма да има нито едно пукнато яйца ! Какъв е той? Просто трябва да поставите парченце от един плод във водата и воала!

Плодът, който хитрите домакини слагат във водата за варене на яйцата

Благодарение не него нито едно яйце няма да се спука.

Лимонът предпазва черупката от напукване. За целта  е необходимо да добавите само резен от него или малко лимонов сок. Той може да се добави дори към студена вода. Този трик има и още едно предимство - яйцата ще се обелят по-лесно. Лимоновият сок ще запази целостта на белтъка и той няма да залепне за черупката. Също така е важно веднага след приключване на варенето на яйцата, горещата вода да се излее от тенджерата и те да се залеят със студена вода. След няколко минути водата трябва да се смени, тъй като горещите яйца ще я затоплят бързо.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft