Хитрите домакини първо увиват рендето във фолио - опитайте и вие, пести куп нерви и материал на вятъра:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Хитрите домакини първо увиват рендето във фолио - опитайте и вие, пести куп нерви и материал на вятъра:
44440
Снимков материал: pixabay.com
Хитрите домакини първо увиват рендето във фолио - опитайте и вие, пести куп нерви и материал на вятъра:

Сигурно няма домакиня, която да не използва в кухнята си чесън . Ароматният зеленчук е не само вкусен, но и изключително полезен, заради ценните си съставки.

Той добавя специална нотка към месни ястия, мезета, сосове и гарнитури. Дори само да го пуснете в тигана, този продукт ще насити маслото с великолепните си нотки, които след това ще се поемат от всичко, което изпържите вътре.

Професионалните готвачи съветват как да приготвяте чесъна, за да извлечете максимума от него . Според тях за най-добра „пухкавост“, в следствие на която продуктът отделя по-пълноценно ароматите и соковете си, е по-добре да го настържете на ситно ренде.

Този процес, обаче, е доста сложен, особено ако имате дълги нокти, а отделянето на целия настърган чесън от рендето не е толкова проста задача, колкото бихме искали. За да може да използвате целия настърган продукт от рендето без загуба, има лесен и любопитен трик : просто увийте рендето с прозрачно фолио или найлонова торбичка.

увийте рендето във фолио

По този начин ще защитите и маникюра от поражения, а и получавате цялото количество настърган чесън.

Освен това си спестявате време за измиване на рендето.

настърган чесън

Ето и още 2 ценни съвета за всички, които не могат да си представят ежедневното меню без чесън:

Как да обелите бързо чесън

Отрежете твърдата основа на главата на чесъна, след това я разделете на скилидки и поставете в тенджера. Покрийте с капак и разклатете добре за 30-60 секунди. Voila, сега можете да готвите любимите си ястия, без да губите време да белите продукта от люспите.

Как да се отървете от миризмата на чесън

Много често етеричните масла, съдържащи се в чесъна, се абсорбират в кожата на ръцете, оставяйки постоянна неприятна миризма. Оказва се, че това неудобство може да бъде предотвратено. Преди да започнете да стържете чесъна, натъркайте в ръцете си предмет от неръждаема стомана под поток студена вода.

Можете да използвате и стария начин на дядо: измийте ръцете си със сапун за пране и ги изплакнете с гореща вода.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft