Хитът на пролетта: Ягодово сладко без варене - всички витамини остават в буркана

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хитът на пролетта: Ягодово сладко без варене - всички витамини остават в буркана
Хитът на пролетта: Ягодово сладко без варене - всички витамини остават в буркана
38002
Хитът на пролетта: Ягодово сладко без варене - всички витамини остават в буркана
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наближава любимият ни месец май, когато сезонът на ягодите е в разгара си. Ако и вие не можете да устоите на червените ароматни плодове, днес сме ви приготвили една специална рецепта - ягодово сладко без варене на ягодите.

Този метод запазва всички витамини и други полезни вещества в ягодките, а плодовете са сякаш току-що откъснати от лехата. Опитайте и със сигурност вече няма да приготвяте сладкото от ягоди по друг начин..

сладко от ягоди

Ягодово сладко без варене:

Продукти:

  • 2 кг ягоди
  • 1 кг захар
  • 0,5 чаша вода

Приготвяне:

Изберете малки, но добре узрели ягоди. Отстранете стъблото, измийте плодовете под течаща вода и ги отцедете в сито. След това сложете ягодите в купа.

В друга купа сварете сиропа: добавете 0,5 чаши вода на 1 кг захар и оставете да се загреят на умерен огън. Варете сиропа 5-7 минути, така че да стане гъст, но без да побелява. Достатъчно лесно е да го проверите, вземете малко сироп с лъжица и леко духнете - ако сиропът е гъст и почти не помръдва, значи е готов.

Сега залейте ягодите с горещия сироп, покрийте ги с капак и оставете да се охладят. Ягодите ще пуснат сока си и сиропът ще се втечни. След това отцедете охладените ягоди през сито и сложете отцедения сок да поври 5-7 минути.

Ягодите отново се слагат в купата и се заливат с горещ сироп. Отново се охлаждат напълно и процедурата се повтаря още веднъж.

Ако искате сиропът да бъде гъст, добавете още захар и сварете добре. След третата процедура на отцеждане и заливане, насипете плодовете в стерилни буркани и ги залейте с горещия сироп, сложете капачките и ги увийте в одеяло.

Тайната е в това, че плодовете изобщо не се варят, само сиропът се сварява 3 пъти, може и 4. Полученото по този начин ягодово сладко има красив богат цвят и много силен аромат.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft