Хит от бабините тефтери: маслени курабии с мармалад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хит от бабините тефтери: маслени курабии с мармалад
Хит от бабините тефтери: маслени курабии с мармалад
admin
Добавена от: admin
32135
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
200 гр. свинска мас
3 супени лъжици захар
200 гр. заквасена сметана
2 яйца
1/2 пак. бакпулвер, малко сода за хляб
500-600 гр. брашно
За поръсване:
200 гр. пудра захар
50 гр. смлени лешници
1 ванилия
За пълнежа:
1/2 буркан мармалад от сливи (или на вкус)

Разбийте размекнатата мас със захарта. Добавете сметаната и яйцата, и отново разбийте. В брашното разбъркайте бакпулвера и содата, и постепенно го добавете към маслената смес в купата, замесвайки средно меко тесто. Оставете тестото два часа в хладилник.

От тестото разточете кора, която намажете с мармалад. Навийте я на руло и нарежете на малки хапки. От останалото тесто пригответе пълнени кифлички с мармалад, а по желание може да изрежете и кръгчета, които да напълните с мармалада и да прегънете на две, така че да се получи полумесец.  
Печете курабиите десетина минути на 200 градуса в тава, покрита с хартия за печене. 
Оваляйте още топлите курабии в пудра захар, смляна в машинка за кафе заедно с лешниците и една ванилия. 
Добър апетит !!!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft