Необходими продукти:
1 килограм брашно
350 милилитра топло мляко
60 грама разтопено масло
2 пакетчета суха мая
10 грама сол
5 грама захар
150 грама настърган кашкавал
1 чаена лъжичка чили
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка сух босилек
2 нарязани ситно скилидки чесън
зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, маята и солта в купа. В друг съд поставете топлото мляко, захарта и маслото.
Разбъркайте и оставете настрана. От тестото разточете кора и с помощта на ринг изрежете кръгчета. Във всяко кръгче сложете от сместа с подправки и прегънете краищата.
Пригответе всички по същия начин и подредете едно до друго в намаслена продълговата форма. Оставете хлебчето да втаса, намажете го със зехтин и поръсете с останалите подправки.
Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35-40 минути. След готовност покрийте хлебчето с влажна кърпа, разчупете и поднесете.