Тази бананова торта с мед става повече от вкусна, малка фантазия
Предлагаме ви рецептата за вкусна бананова торта с мед . Разкошна идея за всеки десерт, а и не е никак трудна за изпълнение.
Трябват ни един пакет кафяви бисквити, половин пакет бели бисквити.
А за крема са необходими 125 грама краве масло, три жълтъка, сто грама вода, седем лъжици брашно, един литър прясно мляко, две ванилии, една чаша захар, два банана, мед на вкус.
Първо е необходимо да вземем една правоъгълна тавичка и в нея на дъното да наредим кафявите бисквити една до друга на един ред. Празните места също ги запълваме като си случим с начупени бисквитки.
Върху реда от бисквитите нареждаме нарязаните на ситно банани и ги поливаме с тъничка струйка мед. Сваряваме си прясното мляко и в него поставяме захарта, заедно с разтопеното вече масло.
Когато захарта се разтопи съвсем, добавяме и жълтъците, които преди това сме разбили с брашното и с водата. Кремчето се вари, но не бива да спираме да го бъркаме, за да не се получат неприятните буци.
След това слагаме в него и ванилията. Заливаме слоя бисквити с една част от готовия крем и отгоре пак нареждаме от белите вече бисквити, които захлупваме с банани, мед и отново с крема.
В тавичката е необходимо да си наредим три реда бисквити като завършваме, разбира се, с крема, който внимателно и гладко разстиламе отгоре.
Готовата вече торта я оставяме за два-три часа в хладилника, за да стегне и после си я декорираме по свое желание. Става наистина чудно вкусна, а и е много лесна – най-вече без досадното печене на блатове и висене в кухнята.
Пожелаваме ви да си я хапнете с удоволствие и да ви е много сладко на всички!