Тази маринована бяла риба се прави лесно, а става нещо уникално
Предлагаме ви рецептата за маринована бяла риба , от която пръстите ще си оближете. Прави се доста лесно, а е идеалната и действително икономична вечеря.
Много вкусна и лесна маринована бяла риба
Трябват ни един килограм филе от бяла риба , сто грама бял винен оцет, сто грама бяло вино, една лъжичка с млян кимион, седем скилидки чесън, една лъжичка с млян риган, една лъжичка със сладък червен пипер, сол на вкус, олио и комбинация от галета и грахам, която е едно към едно.
Първо е необходимо да нарежем на парчета филето от бяла риба .
След това поставяме рибата в една купа с капак и я заливаме обилно с така получената вкусна марината. Оставяме я да престои с нея в хладилника. Най-добре е да стои за цяла нощ, но ако бързате или чакате гости, може и за няколко часа – необходимо е да поеме от нея добре.
Преди да започнем да пържим рибата , е необходимо да я отцедим внимателно от маринатата. Накрая смесваме галетата и грахама, а после добре овалваме филето от бяла риба в тази брашнена смес.
Сгарещяваме мазнината в един по-дълбок тиган и започваме да си пържим рибата на порции, докато не добие онзи вкусен и апетитен златист цвят.
Готовата вече бяла риба може да поднесем с гарнитура по наше жерание като най-много й подхождат картофи, но и с някои видове зеленчуци също върви чудесно.
Пожелаваме ви да си я хапнете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!