5 - 6 филийки хляб
1/2 чаша масло
1 - 1 1/2 чаши захар
5 яйца
2 чаши течна сметана (или пълномаслено прясно мляко)
ванилия
щипка сол
Ако предпочитате пудингът да има повече крем, използвайте по-малко хляб. Изрежете кората на филийките и намажете всяка филия с масло (може да оставите филийките цели, или да ги нарежете - на половинки, четвъртинки, хапки). Сложете хляба с намазаната страна нагоре в тавичка. Разбийте захарта и яйцата, след това прибавете сметаната, ванилията и солта. Излейте сместа върху хляба и оставете да се попие от него. Поръсете с малко бяла захар и сложете тавичката в по-голяма тава с гореща вода. Печете на водна баня на 175 градуса за окоо 45 минути-1 час, или докато пудингът стегне и добие златист цвят.