Хлебен пудинг с ябълки и кафява захар
5 Март 2012
27340
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
8 филии по-стар хляб
2 жълти ябълки
1 чаша мляко
1 чаша течна сметана
1/2 чаша кафява захар и още 3 с.л.
сушени плодове по избор
канела, ванилия
Фурната се загрява на 180 градуса. През това време се задушават ябълките с трите лъжици захар, докато станат златни. Хлябът се слага във фурната и след 15 минути се изважда. Залива се със смес от разбитите яйца със захар, мляко, сметана и подправки, в които са объркани ябълките и сушените плодове. Пече се 40 минути. Готовият хлебен пудинг се поднася с пудра захар или топка сладолед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари