Днес ви предлагаме да опитате една чудесна алтернатива на класическата баница с готови кори - хлебна баница с шунка и кашкавал . Изключително лесна, а с продуктите може да импровизирате според наличното в хладилника! Опитайте тази невероятно вкусна баница от филийки и няма да ви разочарова!
Хлебна баница с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
хляб, наразян на филии (може и от готовите)
3 яйца
250 мл прясно мляко
250 грама кашкавал
250 грама колбас (по избор), препоръчваме шунка
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1.
2. Потапяте филийките и ги навлажнявате все едно ще правите пържени такива.
3. Нареждате ги в тава, която е покрита с хартия за печене.
4. Върху филийките нареждате кашкавал, отгоре колбаса и отново ред филийки, които потапяме в сместа от яйца и прясно мляко.
5. После пак кашкавал и салам и трети ред филийки. Накрая настъргвате кашкавал. По желание може да поръсите със сусам или други семена.
6. Печете в предварително загрята фурна на 200° за 30 минути.
Да ви е сладко!