Хлебна мусака със сирене и домати
30 Март 2012
60793
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Хлябът и сиренето се нарязват на тънки филийки. Яйцата сметаната, щипка сол и зехтинът се разбиват. В тавичка се изсипва малко от яйчената смес, отгоре се подрежда ред от филийките хляб, покрива се с ред сирене, което се поръсва с пипер и розмарин или босилек. Реденето продължава в същата последователност (яйчена смес, хляб, сирене) до изчерпване на продуктите. Завършва се с ред от сиренето.
Ястието се пече във фурна при температура 220-250 градуса за 10-15 минути.
Щом сместа се постегне малко, върху ястието се изсипват доматите - смлени или нарязани на шайби. Поръсват се с настъргания кашкавал и черен пипер. Запеканката се връща във фурната за още 10-15 минути или докато се запече добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари