Хлебче за пикник с кашкавалена душичка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Хлебче за пикник с кашкавалена душичка
Хлебче за пикник с кашкавалена душичка
admin
Добавена от: admin
5372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 яйце
250 гр. извара
150 гр. масло (омекнало)
250 гр. брашно 
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
150 гр. кашкавал
1-2 скилидки чесън (може да го пропуснете)
1 с.л. сметана
яйчен жълтък (за намазване)
сусам (за поръсване)

Загрейте фурната на 190 градуса. 
Смесете извара и маслото, добавете яйцето и разбъркайте добре. 
Изсипете вътре брашното, смесено с бакпулвера, солта и захарта. Замесете тесто, което да не е много твърдо. 
Оставете тестото да почива в продължение на 10 минути.


Настържете кашкавала за плънката, добавете нарязания на ситно чесън и заквасената сметана, и объркайте.


На набрашнена маса разточете тестото на две кори (едната да е малко по-голяма от другата). За ​​удобство може да изрежете кръговете с помощта на тавички с различни диаметри.


По-малкият кръг поставете в тавичка, покрита с хартия за печене, и намажете ръба с вода. Разстелете плънката върху повърхността на кръга.


Покрийте с втория кръг, като огънете ръбовете му под тези на основата, и прищипете добре.


Намажете тестото с жълтък и поръсете със сусам. Печете в продължение на 20-30 минути.


Готовото хлебче покрийте с чиста кърпа и оставете да се охлади и задуши. 


Бон апети!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft