Хлебче с хрупкава коричка, мекичко като душичка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Хлебче с хрупкава коричка, мекичко като душичка
Хлебче с хрупкава коричка, мекичко като душичка
admin
Добавена от: admin
7803
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


100 мл прясно мляко
150 мл кисело мляко
12 гр. прясна мая
10 гр. сол
30 гр. захар
2 яйца
1 жълтък
60 гр. разтопено масло
500 гр. бяло брашно
За намазване:
1 белтък
семена от сусам, лен...

Чудесен хляб с хрупкава коричка и мека среда. 
 

В хладкото мляко се слага маята, малко от захарта, малко брашно. Разбърква се и се оставя да шупне за 15 минути. 

След това постепенно се добавят останалата част от захарта, киселото мляко, яйцата и хубаво се разбива с вилица или с миксер. 
След това се добавят солта и брашното. 
Постепенно при месенето се прибавя разтопеното масло. 
Замесва се по-меко тесто, покрива се с фолио и се оставя да втаса, докато увеличи обема си поне двойно (от 45-90 минути, зависи от топлината на помещението). 
След това тестото се обръща върху масата, леко се премесва и се загъва 3 пъти, като бутер тесто. Оставя се да престои още 15 минути. 
После внимателно се разточва на кора, която в единия край се разрязва на няколко места (като на снимката). 
Тестото се завива на руло, втасва още 30 минути, намазва се с белтък, поръсва се със сусам и се пече около 40 минути на 200 градуса. 
От тази доза излизат 2 малки хляба или една голяма питка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft