Хляб с плънка от овче сирене
18 Март 2015
5198
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Маята се оставя да втаса в малко топла вода, а след това се добавя в брашното заедно с всички останали съставки. Омесва се меко тесто.
2. Оставя се 30-40 минути на топло, за да втаса тестото, а след това се разточва на кора с дебелина 5 мм
3. Сиренето се надробява и се смесва с яйцата (оставя се част от белтъка за намазване на хлебчето).
4. Кората се маже с плънката и се навива на руло.
5. Поставя се във форма за печене на хляб и се оставя да втаса около половин час
6. Маже се с белтъка, поръсва се с малко сусам и се пече в предварително загрята фурна до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари